sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Vadelma-juustokakkubrownies


Vadelma-juustokakkubrownie
Brownie:
200 g tummaa suklaata
200 g suolatonta voita
4 dl tomusokeria
3 kananmunaa
1,7 dl vehnäjauhoja

Juustokakku:
400 g tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
0,5 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa

Kermakuorrute:
3 dl kuohukermaa
1,7 dl tomusokeria
150 g vadelmia + ylimääräisiä koristeluun

n. 33 x 23 x 5 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla vuorattuna
Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
Brownie:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa sekaisin sähkövatkaimella. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan. Vatkaa tämän jälkeen jauhot sekaan vähitellen. Vatkaa vielä hetki, jotta taikinasta tulee tasaista. Kaada sulatettu suklaa hitaasti joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada takina vuokaan ja tasoita pinta.

Juustokakku:
Mittaa tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja-aromi kulhoon ja vatkaa alhaisella teholla, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää munat yksi kerrallaan edelleen vatkaten. Seoksen tulee olla sileää ja kermamaista Levitä seos brownien päälle ja tasoittele pinta. Paista levyä uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes juustokakku tuntuu koetettaessa kiinteältä ja on reunoilta hiukan ruskistunut (minulla tämä vei hiukan enemmän kuin 40 minuuttia). Keskiosan tulisi edelleen olla vaalea. Anna levyn jäähtyä kokonaan, peitä se sitten ja nosta jääkaappiin. Anna jäähtyä kylmässä vähintään 2 tuntia tai mielellään yön yli.

Kermakuorrute:
Vatkaa kerma, lisää sokeri ja vadelmasose. 
Voit käyttä myös muita kauden marjoja kermakuorrutteessa. ( Mä käytin mansikkaa ja soseutin soseeksi sauvasekoittimella ja lisäsin kerman sekaan)





Lupasin laittaa tähän ihanaan juustokakkubrowniessiin ohjeen.Olen tehnyt näitä itselin yhden kerran  ja voin sanoa että ovat niin hyviä että tulen tekemään monta monta kertaa. Tein vain puolet tästä ohjeesta ja silti tuli pariinkymmenen vuokaan. Itseasiassa tästä tuli yksi lemppari herkuista ja tätä täytyy tehdä ihan kakkumallinakin joskus. Kokosin kakun yksitellen muffari vuokiin  jolloin jokaiselle tulee oma annospala ja joka on helppo syödä lusikalla muffinssi vuoasta. Omissa vuoissaan kakku on myös helppo kuljettaa esim. tarjottimella. 

Kivaa sunnuntaita!

-Sanna

2 kommenttia: