sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Herkullinen perunarieska



Herkullinen perunarieska syntyy nopeasti ruualta ylimääräisiksi jääneistä perunoista. Mä olen tehnyt aina ylijäämä potuista perunarieskaa. Nyt rupesin kuitenkin tekemään ihan aluasta alkaen rieskaa, tarkoituksena saada ruuan kaveriksi jotain tuoretta leipää. Tämä ohje on aika nopea ( jos siis potut on valmiiksi keiteteyt) ja herkullinen, suorastaan vastustamaton :D 
Laitan yleensä aineet ihan summassa, mutta nyt tein tällaisella ohjeella. 



Perunarieska

6 keitettyä perunaa
2 munaa
3-4dl jauhoja 
40g voita 
suolaa
Laitoin sekaan myös noin, 0,5dl ruokakermaa 
(ei pakollinen tai voi korvata maidolla halutessaan)

Kaada keitinliemi perunoista pois. Laita voi kuumien perunoiden päälle, jossa se sulaa itsekseen joukkoon. Lisää suola, ruokakerma ja munat, sekoita sähkövatkaimella sekaisin. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita vatkaimella sekaisin, sekoita lopuksi hieman käsillä taikinaa. Muotoile taikinasta rieskasia ja laita uunipellille.
Paista n.200 C niin kauan kunnes pinnassa on ruskeahkoja pilkkuja.

Joukkoonhan voi lisätä oman mauan mukaan vaikka juustoraastetta yms. 




Neiti halusi osallistua myös rieskojen tekoon ja sai pistellä rieskasiin reikiä. joita varmasti tuli ainakin tarpeeksi! :D 

-Sanna

10 kommenttia:

  1. Oijoi näyttää tosi herkullisilta! <3

    VastaaPoista
  2. Nam :) näyttää tosi hyvälle :)

    Iloista sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  3. Kiitti Sanna ohjeesta, nuita kokkeilen kyllä joku kerta!:)

    VastaaPoista
  4. Miten olinkaan unohtanut nämä. Ihania pakkaspäivänä reippaan ulkoilun jälkeen.

    VastaaPoista
  5. Nam, perunarieskat on kyllä herkkua :) Juuri sopiva pikkulämmin reippaan ulkoilu päälle, teetä ja rieskaa!

    VastaaPoista
  6. Vaikuttaa herkulliselta, kiva vinkki! täytyy kyllä kokeilla tätä! :)

    VastaaPoista
  7. Oi tuota täytyy kokeilla. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista