torstai 24. syyskuuta 2015

DIY valaisin keittiöön

Sain inspiksen värkätä tällaisen kattovalaisimen. Olin nähnyt tällaisen Keski.-blogissa täällä, sekä ystäväni tekemänä ja myös Aarikan nettikaupassa, jossa valaisin oli mielestäni melko hintava, ainakin mun kukkarolle :D Eihän siinä auttanut sitten kun rueata ehtimään matskua itse lampun toteuttamiseen. Löysin kangaspäällysteisen johdon ja ison lampun Clasulta, helmet löytyi Kärkkäiseltä jotka maalasin mustalla spraylla.Clasulla oli muuten useampia erivärisiä johtoja. Tänne kotiin tämä lamppu sopii ainakin hyvin, saa nähdä löytääkö paikkansa vielä sitten kotona. Ei ois kyllä hassumpi vaikka noita olisi muutama vierekkäin.

Tämä oli kyllä tosi kiva ja helppo toteuttaa. Eikä hinnaksikaan lopen tullut kuin n.30 euroa.
Kivaa välillä pitkästä aikaa askarrella jotain kivaa itse. Tänään ostin lankaa ja virkkuukoukun, pääsee virkkaamaan jotain. 

-Sanna


9 kommenttia:

 1. Ihana valaisin! :) Mulla kans käytössä clasun ihania johtoja. :P ja just noita isoja jättilamppuja, niin siistin näköisiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Noi johdot on kyllä ihan parhaita! Täytyy ostaa pari jemmaan seukki clasun reissulta :D

   Poista
 2. Minäkin olen ihastellut noita lamppuja blogeissa ja nyt olisi hirvee hinku tehdä itsekin. Materiaalia olen googlettanut ja ennenkaikkea suuria helmiä.
  Minkä kokoisia helmiä käytit ja onnistuiko johdon pujottaminen niihin helposti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmien halkaisija oli 3cm ja reijän halkaisija 80mm. Viisi ensimmäistä helmeä meni johtoon ongelmitta, mutta sitten kangaspäällyste irtosi johdon ympäriltä ja painui ''kasaan'' reijän ulkopuolelle aina kun helmeä koitti pudottaa lävitse. Sulatin kangaspäällystettä hieman sytkärillä, jolloin se suli johdon ympärille, niin helmien pudotus kävi taas mainiosti. Ehkä reijän halkaisija olisi saanut olla hieman isompi, mutta onnistui näinkin. :) Kärkkäiseltä löytyi ainakin yksi koko isompaa helmeä (muistaakseni halk.4cm), josta en kyllä hoksannut katsoa oliko siinä reijän halkaisija isompi.

   Poista
  2. Täytyykin tutkia Kärkkäisen nettisivuja. Pitää varmaankin ruveta tilaamaan materiaalia lamppuun ;)

   Poista
 3. Tulipa valaisimesta ihana, kiva kuulla, että löysit inspistä blogistani! <3

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 4. Helmien halkaisija oli 3cm ja reijän halkaisija 80mm. Viisi ensimmäistä helmeä meni johtoon ongelmitta, mutta sitten kangaspäällyste irtosi johdon ympäriltä ja painui ''kasaan'' reijän ulkopuolelle aina kun helmeä koitti pudottaa lävitse. Sulatin kangaspäällystettä hieman sytkärillä, jolloin se suli johdon ympärille, niin helmien pudotus kävi taas mainiosti. Ehkä reijän halkaisija olisi saanut olla hieman isompi, mutta onnistui näinkin. :) Kärkkäiseltä löytyi ainakin yksi koko isompaa helmeä (muistaakseni halk.4cm), josta en kyllä hoksannut katsoa oliko siinä reijän halkaisija isompi.

  VastaaPoista
 5. Mulla on ollut vastaava diy-projekti pitkään mielessä, mutta helmet puuttuu. :D Näyttää tosi hienolta teillä tuo valaisin!

  VastaaPoista