tiistai 20. lokakuuta 2015

Mustikka-murupiirakka ja arvonnan voittaja

Näin sateisen päivän vuoksi kaipasin jotain piristettä ja pyöräytin mustikka-murupiirakan. 
Sovelsin alkuperäistä ohjetta hiukan, kun ei kaapista kaikkia aineita löytynyt. Tässä minun versioni, voin todeta että oli hyvää. Vatkasin kaveriksi kermavaahtoa. 



Mustikka-murupiirakka 

125g        voita
4dl        jauhoja
1,5dl     sokeria
1tl         leivinjauhetta
1tl         ruokasoodaa
1tl         vaniljasokeria
1dl        maitoa
1 kpl     muna

Täyte

1prk     kermaviiliä tai rahkaa
1dl       sokeria
1tl        vaniljasokeria
1kpl     muna
            mustikoita

Tee näin :

Sulata rasva ja annan jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasvasula.

Jaa taikina kahtia. Säästä toien puoli pinnalle tulevaan muruseokseen. Sekoita pohjaksi tulevaan taikinaan maito ja muna. Älä huoli, vaikka taikinaan jää pieniä paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana. Levitä pohjataikina piirakka vuokaan.

Valmista täyte. Sekoita kermaviili tai rahka, sokerit ja munat keskenään. 
Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele päälle mustikat ja muruseos. (jos käytät jäisiä mustikoita, sulata niitä hieman ja sekoita sekaan 1,5 tl perunajauhoja)
Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. 


Meidän arki on nyt vähän erilaista, mies on aamusta iltaan talolla remontoimassa
ja minä lasten kanssa kotona.
Melkein joka ilta olen sitten itsekin mennyt sinne kaveriksi.

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille.
Sain arvottua ihanat villasukat ja arpaonni suosi tällä kertaa nimimerkkiä mummeli.
Paljon onnea mummeli! Laitan pian postia tulemaan. :)


Aurinkoista viikkoa! 

-sanna 


9 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihana kuva <3

    Kiitti ohjeesta, menee testiin jo ehkä tänään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaapa hyvät :) Tällä ohjeella tuli erityisetn maittavaa piirakkaa :)

      Poista
  2. Nam, miten herkulliselta näyttää! Tätä täytyy testata itsekin. :)

    Tsemppiä remppahommiin! <3

    VastaaPoista
  3. Tuota ohjetta pitää koeilla, näyttää niin hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosi hyvä ohje, kannattaa kyllä kokeilla! :)

      Poista